Zo maak je komaf met bedwantsen

Bedwantsen bestrijden

 

 

Bedswantsen zijn kleine irritante insectjes die jou het leven zuur maken. Ze zorgen ervoor dat je niet in slaap geraakt en dat je overal jeuk en rode plekken krijgt. Deze beestjes zijn dus helemaal geen plezier. Je ziet ze dan ook liever verdwijnen. Maar hoe geraak je van deze insectjes af? Je ontdekt het hier!

 

Bedwantsen wat zijn dat precies?

Bedwantsen zijn kleine insecten die hun eitjes vaak leggen in de naden en zomen van je matras. Deze beestjes kunnen bijten en het je erg oncomfortabel maken. Omdat deze beestjes zich kunnen blijven verspreiden, is het belangrijk dat je ze tijdig verwijdert. Anders zullen ze voor grotere problemen zorgen en hoe langer dat je wacht, hoe moeilijker dat je ze nog kwijt zult geraken, want ze kruipen namelijk overal en ze verspreiden zich snel!

 

Hoe kan je bedwantsen herkennen?

Om bedwantsen te bestrijden, is het handig dat je ze eerst leert herkennen. Hieronder ontdek je hoe je dat doet!

 

Larven herkennen

Larven van bedwantsen zijn één tot vijf millimeter groot en doorzichtig, daardoor zijn niet makkelijk te herkennen. Inspecteer dus zorgvuldig de zomen en naden van je matras, let ook op rode bolletjes. De larven vullen zich namelijk met bloed, waardoor ze rood van kleur worden. Kijk daarnaast ook of je geen doorzichtige velletjes ziet.

 

Volwassen bedwantsen herkennen

Een volwassen bedwants is makkelijker te herkennen, deze zijn zo’n 5 mm groot en hebben een roodbruine kleur. Hun lijf is plat en ovaal. Ze springen niet, maar kruipen wel heel snel. Zwarte of rode bolletjes op je matras kunnen ook een teken van bedwantsen zijn. Als je elke dag met jeuk en rode bultjes op je huid wakker wordt, dan kan dit ook al een goede indicator zijn!

 

Hoe raak je ze kwijt?

Je laat ze best verwijderen door een professionele ongediertebestrijder in je regio. Zij weten perfect hoe ze dit moeten doen! Wil je liefst zelf actie ondernemen? Volg dan de onderstaande tips, maar onthoud wel dat in de meeste gevallen professionele hulp nodig is om volledig van deze vervelende beestjes af te raken! Je raakt ze namelijk niet zomaar kwijt.

 

Tip 1: verschoon zo snel mogelijk je bed

Bij het eerste teken van bedwantsen, moet je zo snel mogelijk al je beddengoed van je bed verwijderen/ Plaats het beddengoed in een afgesloten zak en zet het op kookwas in je wasmachine, of nog beter: smijt het weg, zodat je zeker van deze beestjes verlost bent!

 

Tip 2:verplaats géén spullen of meubels van een besmette kamer naar een andere kamer

 

Bedwantsen verplaatsen zich zonder dat je ze opmerkt, daarom is het belangrijk om niet zomaar meubels van een besmette kamer te gaan verplaatsen. Je kan ze beter gewoon ontsmetten, anders gaan ze zich steeds meer verspreiden!

 

Tip 3: stofzuig je matras

Als je bedwantsen hebt, dan is het natuurlijk voornamelijk belangrijk dat je je matras goed schoonmaakt. Stofzuig dus grondig alle kantjes en hoeken van je matras, draai ze ook om voor alle zekerheid!

 

Tip 4: maak ook alles in de buurt schoon

Zorg er niet enkel voor dat je bed en je matras grondig schoongemaakt wordt, maar zorg er ook voor dat je alles in de buurt goed stofzuigt en ontsmet. Bedwantsen kunnen namelijk snel overal kruipen!

Zo maak je komaf met bedwantsen

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *