Stresscoach effectief voor jou of niet?

Iedereen weet misschien wel wat een coach is, ongeacht de specialisatie van de desbetreffende coach. Misschien heb jij wel eens gebruik gemaakt hiervan en geleerd van de sessies die hij of zij geeft aan jou. Verder is het super handig om over iets heen te komen waarvan je zelf niet weet hoe dat moet. Een stresscoach, de naam zegt het al, is een life coach die men helpt bij het verminderen van stress en andere blokkades in het dagelijks leven. De coach helpt mensen om een mogelijke burn-out of overspanning te voorkomen en dit dus voor te zijn.

StresscoachOverspannen therapie

Mensen die dreigen overspannen te raken of een burn-out tegemoet lopen kunnen gebruik maken van de kennis en ervaring van een stresscoach. Hier zullen ze bijvoorbeeld overspannen therapie ondergaan om zo alles wat niet fijn is te verminderen. Voorbeelden van zulke therapie is het leren van belangrijke en essentiële dingen om werkend leven mogelijk te maken. Denk hierbij aan dat men in het ritme moet blijven, goed moet slapen, dingen blijven doen die je leuk vindt en daarnaast verder gaan als het mislukt. Dit wordt allemaal onder de loep genomen door verschillende technieken. Hierdoor wordt men weer klaargestoomd voor het werk dat ze doen.

Of iemand veel stress heeft of overspannen is, is vaak een persoonlijke kwestie en kunnen vaak mensen die het ondergaan het beste zeggen. Vaak willen ze dit niet opmerken en gaan ze door met hun dagelijkse leven.

Wanneer heb je een stresscoach nodig?

Wanneer men een stresscoach nodig heeft voor zijn of haar desbetreffende probleem of blokkade ligt helemaal aan de persoon zelf, dit is eigenlijk wel noodzakelijk als iemand overspannen is of een burn-out ziet aankomen. Een burn-out of overspanning ontstaat vaak doordat men alle focus op werk heeft of doordat er de afgelopen jaren gewoon simpelweg te veel is gebeurt en wat nog niet verwerkt is. Dan mensen tegenwoordig meer werken en harder werken is een feit, men werkt vaak zelfs door in de pauze en alles draait om het werkende leven en het sociale leven leidt daar steeds vaker onder. Verder kunnen die de afgelopen jaren emotioneel of intensief zijn geweest zich ophopen en iemand uiteindelijk gewoon te veel worden. Denk hierbij aan het verzorgen van één van je ouders, het overlijden van je hond, een verhuizing en het steeds vaker werken. Als dit zich allemaal ophoopt is de verwerkingstijd te lang en wordt het sommige mensen op een gegeven moment te veel. Als je deze symptomen of iets ander herkent moet je opletten en misschien actie ondernemen.

Stresscoach effectief voor jou of niet?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *