Sportmasseur

Behalve het geven van massage is een sportmasseur iemand die mensen begeleidt en adviseert om het lichaam te ondersteunen bij sportprestaties. De sportmasseur kneedt op systematische manier de spieren van de sporter met als voornaamste doel het afvoeren van afvalstoffen en vocht uit spieren. Dit zorgt namelijk voor een sneller herstel van de spieren van de sporter.

Beter bestand tegen intensieve sportactiviteiten

Een sportmassage is een pittige massage, steviger in elk geval dan een normale ontspanningsmassage. De behandelingen van de sportmasseur moeten leiden tot een lichaam dat beter bestand is tegen intensieve sportactiviteiten. Behalve het geven van massages legt de masseur steunverbanden aan en heeft hij een adviserende rol.

Sportmassage

Eerst onderzoek en functietesten

Stel je meld je bij een sportmasseur dan zal hij eerst je bewegingsapparaat onderzoeken en functietesten afnemen. Vervolgens maakt hij een behandelplan en gaat hij aan de slag. Indien nodig bandageert de masseur ook delen van het lichaam.

Bij je sportvereniging en in fitnesscentra

Je stuit op de sportmasseur bij bijvoorbeeld je sportvereniging, maar ook in fitnesscentra, hotels, kuuroorden en wellness centrum. Bovendien hebben veel masseurs een eigen praktijk. Vanwege hun specifieke werkzaamheden hebben de masseurs veel contact met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere masseurs met wie ze kennis delen of waarnaar ze huh cliënten doorverwijzen.

Opleiding via Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Een goede masseur heeft een opleiding Sportmassage bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage gevolgd. Een pittige opleiding waarin je tot in detail leert hoe het menselijk lichaam functioneert. Heb je dit diploma in de wacht gesleept, dan kun je vervolgens een licentie voor sportmasseur aanvragen.

Behalve kennis van spieren is ook mensenkennis noodzakelijk

Het NGS – het Nederlands Genootschap voor Sportmassage- bestaat al sinds 1954 en is vanaf dat moment verantwoordelijk voor sportmassage, sportverzorging en wellnessmassage in ons land. Het genootschap checkt de geleverde kwaliteit binnen de branche en die van de bij het genootschap aangesloten masseurs. Mensen die de ambitie hebben om de opleiding sportmassage te gaan volgen kunnen een intensieve studie verwachten en moeten beseffen dat ze behalve voldoende kennis over het menselijk lichaam ook goed met mensen om kunnen gaan. Dit is namelijk wel handig als je na het halen van je diploma aan de slag gaat en steeds met verschillende mensen te doen krijgt. Want tegenwoordig sporten mensen tot op latere leeftijd en beginnen ze steeds vroeger. Je krijgt dus te maken met een groep mensen die je best gemêleerd zou mogen noemen en met wie je toch maar moet zien om te gaan.

 

Klik hier voor meer informatie.

Sportmasseur

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *