Scheiden en nu, hoe gaan jullie verder?

Zijn jij en je partner van plan om te scheiden? Dan is het wel belangrijk om na te gaan hoe jullie beiden verder gaan. Kunnen jij en je (ex)partner nog wel goed met elkaar spreken? Dan scheelt dit al heel erg veel. Soms is het niet noodzakelijk dat er nog gesproken wordt, maar in bepaalde situaties is dit lastiger. Hebben jullie bijvoorbeeld kinderen? Dan zullen jullie elkaar af en toe moeten blijven zien. Aan het begin kan dit erg lastig zijn, vooral als de scheiding gepaard is met ruzie, maar na verloop van tijd wordt dit vaak gemakkelijker. Vaak heeft de scheiding ook een financieel gedeelte. Wie krijgt welke spullen, het huis en hoeveel geld is van ieder? Dit zijn erg lastige vraagstukken.

 

De kinderen

Scheiden en nuOm te beginnen is het erg belangrijk dat de kinderen niet de dupe worden van de scheiding. Het is natuurlijk niet te voorkomen dat kinderen merken dat er sprake is van een scheiding. In het leven van het kind zal nou eenmaal veel veranderen en hier kunnen jullie weinig aan doen. Het is echter belangrijk dat je ook bedenkt dat het voor het kind erg moeilijk is. Het is dan ook van groot belang dat de ruzies niet uitgevochten worden over de rug van jullie kind. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden als het om het kind gaat.

 

De financiële middelen

Ook als het op de financiële middel aankomt, denken ouders vaak “scheiden en nu?’. Het is lastig om alles eerlijk te verdelen. Gelukkig is het meestal wettelijk bepaald wie de eigenaar van de spullen is. Heb jij iets met je eigen rekening gekocht? Dan is dit waarschijnlijk jouw eigendom. Soms kan er echter onenigheid ontstaan. Als de gemoederen echt heel hoog oplopen dan kan via de rechter bepaald worden wie wat krijgt.

 

Werk jij met je partner?

Het komt ook vaak voor dat partners collega’s zijn. Het is belangrijk dat de organisatie professioneel blijft. Gaat de scheiding ten koste van de organisatie? Dan moet er een organisatiecoach ingehuurd worden. De organisatiecoach is iemand die organisaties begeleidt om de interne structuur en andere zaken te verbeteren. Bij problemen zoals een scheiding tussen twee collega’s kan het soms ook verstandig zijn om een organisatiecoach in te huren. Dit geldt al helemaal als beide partners eigenaar zijn van de onderneming. Er moet dan goed nagedacht worden o

Scheiden en nu, hoe gaan jullie verder?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *