Psychologische hulp

Vaak wachten we veel te lang met het inschakelen van psychologische hulp. Je vraagt jezelf af wat jij voelt eigenlijk wel erg genoeg is om psychologische hulp te zoeken en wacht liever nog even. Jammer, want als jij voelt dat je er eigenlijk zelf niet meer uitkomt, je in een negatieve vicieuze cirkel zit, dan is het de hoogste tijd om hulp in te schakelen.

Psychologische hulpVreemd is niets

De psycholoog en dus ook psychologische hulp worden vaak geassocieerd met slaapproblemen, vastgelopen relaties, trauma’s, een burn-out, angsten, rouw en verliesverwerking. Er zijn echter veel meer redenen om psychologische hulp in te schakelen. Vreemd is niets, jij voelt alleen zelf wat er speelt en hoe belangrijk dat voor je is, zoals je ook zelf voelt of je al dan niet hulp nodig hebt.

Sterk uiteenlopende klachten

In ons land wordt elke dag opnieuw psychologische hulp geboden aan mensen met sterk uiteenlopende klachten. Voor een psycholoog hoef jij je echt nooit te schamen. Ook als jij dus ergens mee zit en voelt dat bepaalde zaken niet lekker lopen klop je bij de psycholoog aan. Hij of zij kan dan de vinger wellicht wel op de zere plek leggen en iets aan de oorzaken van dit probleem doen.

Vergelijk je klachten niet met die van een ander

Het is nooit goed om jouw klachten te vergelijken met klachten van iemand anders. Ieder mens is uniek. Ga op je gevoel af. Zegt je gevoel dat er iets niet klopt en dat je er alleen even niet uitkomt, schakel dan psychologische hulp in. Neem je gevoel dus altijd serieus.

Hulp kan je heel veel bieden

Wacht nooit te lang met het doorhakken van knopen. Van schaamte hoeft nooit sprake te zijn en het gaat om jou, om jouw gevoel en jouw belang. Ondertussen heeft ruim veertig procent van de Nederlanders te maken gehad met psychische klachten. Een deel daarvan besloot vanwege schaamte niet naar hulp te zoeken en bleef zo lang met de klachten zitten. Zonde, want psychologische hulp kan jou en iedereen ontzettend veel bieden.

Online testen

In negen van de tien gevallen ben je voor een bezoek aan de psycholoog gene verwijsbrief nodig. Vaak ben je echter al met je klachten bij de huisarts geweest of misschien is het goed om dit dan als een eerste stap te zien in je zoektocht naar psychologische hulp. Verder zijn er online tal van testen beschikbaar die je ook verder kunnen helpen.

Meer te weten komen over psychologische hulp? Klik dan hier!

Psychologische hulp

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *