Life coach

Life coach

Doe je een beroep op een life coach, dan ga je uit van positief denken en wil je het glas liever half vol dan half leeg zien. Door het inschakelen van een life coach leer je optimistisch in het leven te staan. Daarom wordt een life coach ook wel als relatiecoach ingezet.

Oplossingsgericht werken en positief denken

De life coach staat voor een methode die uitgaat van oplossingsgericht werken en van positief denken. De coach helpt je om je leven weer vorm te geven vanuit je talenten en je diepste wensen. Er wordt nu eens niet gespit in het verleden, maar gezocht naar wat bepaald gedrag of gewoontes eigenlijk veroorzaakt. Met behulp van een life coach krijg je weer balans in je leven en zie en ervaar je weer toekomstperspectief.

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Schakel je een life coach in, dan ga je op zoek naar antwoorden op vragen als wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. In alles staat het werk van de life coach in het teken van het vergroten van jouw levensgeluk. Life coaching gaat uit van het gegeven dat je zelfkennis nodig hebt en innerlijke wijsheid moet voelen om gelukkig te kunnen zijn. Life coaching vergroot altijd je zelfkennis, je weet beter wat jij zelf belangrijk vindt en wat dan eigenlijk jouw diepste verlangens zijn. Alleen dan kunnen ook die factoren opgespoord worden die eventueel geluk in de weg kunnen staan.

Wat maakt jou als mens gelukkig?

De life coach zet je terug in je kracht en zorgt dat je veel beter opgewassen bent tegen het woelige leven. Je krijgt inzicht in eventuele valkuilen en je eigen kwaliteiten. Een goede life coach motiveert en inspireert en de coaching is erop gericht om vorm te leren geven aan de diepste verlangens. De life coach ontdekt samen met jou je levensdoelen en helpt bovendien in de overgang naar een andere levensfase te stroomlijnen. Je kunt een life coach ook binnen een organisatie inzetten om mensen te begeleiden en te trainen om bijvoorbeeld om te leren gaan met ziekteverzuim en stress. Life coaching is nog steeds een soort van nieuwe stroming die zijn intrede deed in de negentiger jaren. De life coach werkt volgens de afgeleide wetten van de oude wijsheid en zoekt het in de wetenschap van geluk. Steeds wordt onderzoek gedaan naar wat jou nou eigenlijk een gelukkiger mens maakt.

Voor meer informatie kijk op de website van Spic ‘n Span.

Life coach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *