Hoe ergotherapie kan helpen

Ergotherapie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat iemand met een bepaalde lichamelijke beperking verschillende handelingen weer uit kan voeren. Er zijn veel verschillende handelingen die moeilijker kunnen worden dankzij een beperking of ziekte. Wanneer je door een ziekte of beperking plotseling beperkt wordt in je doen en laten dan is dit zeer vervelend. Ergotherapie  is voor veel mensen dan ook een erg belangrijke oplossing. Het is wel belangrijk dat je het juiste bedrijf inschakelt indien je ergotherapie wilt volgen. Er zijn veel verschillende lichamelijke beperkingen waarbij een vorm van therapie goed kan helpen. Ergotherapie is een vorm van paramedische zorg, net als logopedie en fysiotherapie dit bijvoorbeeld ook zijn. De therapeut kan een cliënt weer leren om zichzelf aan te kleden of bijvoorbeeld te eten, maar ook complexere handelingen kunnen in veel gevallen weer mogelijk gemaakt worden. Een ergotherapeut heeft een ontzettend groot werkgebied. Zelfs kinderen uit

Waarbij kan ergotherapie een hulpmiddel zijn?

Ergotherapie wordt bij verschillende ziektes en beperkingen toegepast. Zo wordt deze vorm van therapie veel gebruikt bij mensen met dementie. Ook bij hersenletsel dat niet aangeboren is kan ergotherapie een belangrijk hulpmiddel zijn. Is iemand chronisch vermoeid? Ook in dit geval kan deze persoon hier beter mee om leren gaan. Bij ergotherapie wordt er zorg op maat gegeven. Er wordt dus goed besproken wat de cliënt precies wil bereiken. Aan de hand van deze doelen maakt de therapeut vervolgens een plan om de doelen te kunnen behalen.

De therapeut noteert dus de situatie en de doelen van de cliënt. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om de cliënt deze doelen ook te kunnen laten behalen. Ergotherapie is dus een belangrijke vorm van zorg op maat. De ergotherapeut die je kiest is natuurlijk vrij belangrijk. Een goede therapeut weet jouw doelen het beste te bepalen en te bereiken. Ergotherapie  is geen vorm van behandeling, maar tijdens deze vorm van therapie leer je omgaan met de lichamelijke beperkingen. Bij iemand met dementie wordt er bijvoorbeeld veel aan gewerkt om ervoor te zorgen dat een cliënt zolang mogelijk zelfstandig kan blijven.

Ergotherapie is een belangrijke vorm van therapie waar je veel aan kunt hebben wanneer je beperkt wordt in je doen en laten. Ben jij dankzij een lichamelijke beperking of een ziekte niet meer in staat om nog alles te kunnen doen? Dan kunnen we je erg aanraden om eens een intakegesprek met een ergotherapeut in te plannen. Dit kan zeer handig zijn!

Hoe ergotherapie kan helpen

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *