Een bezoek aan de haptonoom

Haptonomie is een goede manier om bepaalde klachten aan te pakken. Bij haptotherapie is aanraking tussen de patiënt en de haptonoom een belangrijk onderdeel van de behandeling. Een aanraking roept bij de meeste mensen gevoelens op. Wat je voelt en je gedachtes sluiten natuurlijk op elkaar aan. De haptonoom gebruikt aanraking daarom om je te behandelen. Haptonomie is een bewezen techniek. Bij de meeste verzekeraars ben je daarom verzekerd als je haptotherapie nodig hebt. Uiteraard moet je wel je eigen risico betalen. Haptotherapie is ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw. De techniek is bedacht door Frans Veldman.

Wanneer heb je haptotherapie nodig?

Haptonomie wordt bij veel klachten ingezet. Zo is de techniek bijvoorbeeld effectief bij een burn-out, maar ook bij andere vormen van stress. Verder wordt de techniek onder andere gebruikt bij oververmoeidheid, trauma’s en depressie. Er zijn dus zeer veel problemen waarbij haptotherapie kan helpen! Wanneer je de haptonoom bezoekt is het belangrijk dat je uitlegt van welke problemen je last hebt. De haptonoom zal vervolgens bepalen welke technieken hij of zij moet gebruiken om je te behandelen. De meeste mensen ervaren dat haptotherapie zeer goed werkt. Het is dus zeker de moeite waard om dit eens te proberen wanneer je last hebt van bepaalde problemen.

Er zijn in Nederland veel verschillende haptonomen. Het is belangrijk dat jij de behandeling krijgt van een haptonoom waarbij jij je prettig voelt. Het is daarom aan te raden om goed onderzoek te doen naar verschillende haptonomen voordat jij ergens behandelingen gaat volgen. De kans is groot dat er ook in de buurt van jouw woonplaats diverse haptonomen te vinden zijn. Maak dus nooit een overhaaste beslissing, maar zoek een haptonoom waarbij jij je prettig voelt! Dit is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief is.

Zelf haptonoom worden

Ben jij erg geïnteresseerd in haptonomie en houd je ervan om mensen te helpen? Dan kan het een goed idee zijn om haptonoom te worden. Aan een academie voor haptonomie kan je een opleiding volgen. Je wordt dan opgeleid tot haptonoom. Je leert aan de academie voor haptonomie alle technieken die gebruikt worden tijdens haptotherapie. Bovendien leer je exact tegen wat voor problemen de technieken werken en hoe jij je cliënten optimaal kunt helpen. Nadat je de opleiding hebt afgerond kan jij aan de slag als haptonoom. Als je altijd al graag mensen hebt willen helpen, dan is het zeker een aanrader om deze opleiding te volgen!


Een bezoek aan de haptonoom

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *