Carrière coaching

Carrière coaching

Het kan je zomaar gebeuren. Dat je werk ineens minder prettig voelt, dat je het gevoel hebt dat de organisatie minder goed bij je past. Het kan ook zomaar gebeuren dat je je werk kwijtraakt. Gelukkig kun je in genoemde gevallen een beroep doen op carrière coaching.

Wie ben je precies?

Heb je problemen op je werk, dan kan door een beroep te doen op de carrière coaching de oorzaak van die problemen achterhaald worden en kun je dus ook daadwerkelijk iets aan het probleem doen. Als je besluit voor carrière coaching te kiezen, dan wordt vooral onderzocht wie je precies bent, wat je wilt, wat je allemaal kunt en wat eventueel andere mogelijkheden voor je zijn. Ook zal carrière coaching ingaan op de manier waarop je dit kunt bereiken. Zo kom je er door carrière coaching achter welk werk beter bij je zou passen.

Seminar of training

Carrière coaching is iets anders dan therapie. Je moet het uiteindelijk zelf doen en carrière coaching werkt beter als het zelf positief, evenwichtig en actief in het leven staat. Overigens is het niet goed om bij het minste of geringste probleem op je werk meteen aan carrière coaching te denken. Praat eerst met je achterban over de problemen en denk vooral zelf na over de mogelijke oorzaken. Ook kun je overwegen om zelf een seminar of een training te bezoeken als je zelf een idee hebt waar de schoen wringt op het gebied van je werk.

Hoog rendement

Ga je wel het pad van carrière coaching in, weet dan dat dit een intensief traject is. Veelal krijg je in het kader van carrière coaching vragen en opdrachten en meestal staat er eerst wekelijks en later tweewekelijks een consult met de coach op het programma. Carrière coaching geldt ondertussen als de manier van coaching die je het hoogste rendement oplevert.

Outplacement

Iedereen kan baat hebben bij carrière coaching, al bestaat de grootste groep uit mensen tussen de dertig en veertig jaar. Tijdens carrière coaching doe je alles zelf. Je vindt zelf de antwoorden op vragen en in het geval dat je je werk kwijtraakt is kiezen voor carrière coaching niet een instrument om aan een nieuwe baan te komen. Ook dit moet je zelf doen. Tijdens het traject krijg je wel steeds tips en advies en worden de activiteiten voortdurend geëvalueerd. Carrière coaching kan ook vormgegeven worden in outplacement, een ook al intensieve vorm van begeleiding op weg naar een nieuwe werkbetrekking.

Carrière coaching

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *